Меню
Профил
Език
Начало Статии

Статии

Саксия от самосъхнеща глина с гранитен ефект и позлата

Саксия от самосъхнеща глина с гранитен ефект и позлата

 

Обичаме да споделяме проекти, в които от съвсем банални вещи от ежедневието можем да създадем нещо красиво и практично - като например, да превърнем скучна пласстмасова кофичка в красива саксия. Ще използваме нов и интересен продукт - самосъхнеща глина с гранитен ефект, а за разкош - ще добавим и позлата. 

 

Прочети още →
Как да си направим ароматна восъчна плочка

Как да си направим ароматна восъчна плочка

 

Да си направите собствен ароматизатор е чудесен начин да освежите атмосферата вкъщи – доказано е, че приятните аромати помагат за релакс и повишаване на настроението. Освен това ще избегнете купуването на скъпи продукти от магазина, в които често присъстват не до там полезни за здравето вещества. Изработката на восъчни ароматизатори е приятно и креативно занимание, което дава възможността да експериментирате с любимите си аромати, но и да изработите екологично чист продукт. В днешната ни среща ще ви покажем в няколко лесни стъпки как да си напарвате ухаеща восъчна плочка, която можете да използвате като ароматизатор, или да разтопите в арома лампа.  

 

Прочети още →
Домашен сапун с цветен релеф

Домашен сапун с цветен релеф

 

В днешната ни блог среща отново ще се спрем на любима наша креативна техника  - а именно, изработването на сапуни с техниката Разтопи и излей, на която мнозина от вас също са почитатели. Ние пък, от своя страна, обичаме да експериментираме, и с истинско удоволствие споделяме идеи с вас. Днес ще покажем как бързо и лесно да направите релефно сапунче, с детайлно оцветен релеф и преливащи се нюанси. Ще използваме и смесим различни оцветители, прозрачна и бяла база за сапун, и форма за отливки с много детайли. 

Прочети още →
Акварелни пастели в действие

Акварелни пастели в действие

 

Винаги сме били почитатели на акварелните техники  –  както неведнъж сме казвали, това е най-нежната, деликатна и красива техника, която, всъщност, ни учи да рисуваме. Но, също така, винаги сме подчертавали, че за създаването на един шедьовър, са нужни щипка идея и подходящите инструменти и материали. Днес ще спрем вниманието ви върху друг интересен продукт, с който можете да експериментирате и да се забавлявате в усвояването на други нюанси в изобразителното изкуство – а именно, акварелен пастел. При добре познатата ни техника цветът се разрежда с вода така, че става прозрачен върху бяла хартия. С акварелните пастели пигмента се  нанася сух, а интензитета и преливането на цветовете се контролира с  четка и вода. Днес ще ви покажем няколко интересни трика. 

Прочети още →
Паста за гравиране върху стъкло

Паста за гравиране върху стъкло

 

Главният герой на тази ни блог-среща е Пастата за гравиране на стъкло – атрактивен и интересен продукт, с който постигате красив,  изящен и трайно гравиран ефект върху прозрачна стъклена повърхност. В следващите редове ще се позабавляваме заедно, като се спрем на особеностите при работата с този интересен продукт, докато превръщаме обикновена прозрачна от течен шоколад в готин сувенир.

 

Прочети още →
Рисуване с акварелни маркери и маскиращ гел за акварел

Рисуване с акварелни маркери и маскиращ гел за акварел

 

Често пъти сме казвали, че няма човек, който да не може да рисува, или да не може да се научи да рисува – особено, ако избере акварелната техника за своите първи опити. В днешната ни среща ще Ви покажем бърз, лесен и интересен начин как да направите красива илюстрация, като използвате акварелни маркери и маска за акварелни бои – а резултата със сигурност ще ви накара да се почувствате като истински маестро.

Прочети още →
Junk-журнал – удоволствието да си направим лексикон

Junk-журнал – удоволствието да си направим лексикон

 

Със сигурност сте виждали красиви тефтери, чийто страници са пищно декорирани с всякакви красиви парченца хартия, стикери, изкуствени цветя и дребни украшения. Някога наричахме тези атрактивни книжки „лексикони” или „споменници” и с удоволствие пишехме, рисувахме, лепяхме и си разменяхме картинки за тях. Днес  junk-журналите отново напомнят за себе си като атрактивно, красиво и приятно занимание за хора, които все още обичат да пишат на ръка.

Прочети още →
Рисуване върху порцелан

Рисуване върху порцелан

 

Рисуването върху стъкло и порцелан е красиво и  креативно занимание, подходящо както за деца, така и за по-големи почитатели на приложните изкуства. В тази ни блог- среща ще Ви покажем как бързо , но и лесно да изрисувате порцеланова чаша, която да превърнете в атрактивен и персонализиран подарък за любим човек.

 

Прочети още →
Пирография – изкуството на рисуване с огън

Пирография – изкуството на рисуване с огън

 

Днес ще си поговорим за пирографията – красивото изкуство за рисуване върху дърво с огън. Магията се случва с помощта на специален инструмент, наричан пирограф, който прогаря дизайна върху повърхността на дървото при много висока температура.  Техниката е подходяща за декориране на красиви, персонализирани предмети от естествена дървесина. Пирографията е красиво и креативно хоби, подходящо както за професионалисти, така и за начинаещи артисти над 12 години, така че можете да започнете веднага. 

Прочети още →
Свещник от бижутерски бетон

Свещник от бижутерски бетон

След като усвоихме почти до съвършенство изливането на домашни свещи и сапуни, ни хрумна, че всъщност, можем да окомплектоваме създадените от нас прекрасни и ароматни изделия с ръчно изработен свещник. Със сигурност сте виждали атрактивни  бижута от бетон – е, ние решихме да си направим оригинален  свещник, който да приюти ръчно създадените от нас свещи. Процедурата е лесна, интересна и безкрайно забавна, нужните материали можете да намерите по-долу.

Прочети още →
Страница 1 от 4
«1 2 3 4»