Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Саксия от самосъхнеща глина с гранитен ефект и позлата

Саксия от самосъхнеща глина с гранитен ефект и позлата

 

Обичаме да споделяме проекти, в които от съвсем банални вещи от ежедневието можем да създадем нещо красиво и практично - като например, да превърнем скучна пласстмасова кофичка в красива саксия. Ще използваме нов и интересен продукт - самосъхнеща глина с гранитен ефект, а за разкош - ще добавим и позлата. 

 

Необходими материали

FIMO въздушна глина 350г гранитен ефект

Инструменти за моделиране

Шлак метал

Лепило за варак и шлак метал

 

 

 

Най-напред, разточете парче глина на слой, плътен приблизително 5 милиметра.  За да сте сигурни, че ще постигнете равномерна дебелина, поставете глината между два молива – по този начин ще упражните по-равномерен натиск и ще бъдете сигурни, че глината е разточена гладко.

 

 

Внимателно увийте листа глина около чашата. Срежете част от излишната.  Оформете дъното на саксията – загладете краищата така, че да се съединят. 

 

 

Изгладете неравностите по глината – можете да използвате както навлажнена шпатула, така и върховете на пръстите си. За да премахнете ръбове и гънки, с лек натиск претърколете няколко пъти чашата върху подложката. 

 

 

Оставете детайла да изсъхне за поне 24 часа. 

 

 

Нанесете лепило за варак и шлак метал върху повърхността, която желаете да позлатите. Изчакайте лепилото да изсъхне – то ще стане прозрачно, но все още леко лепкаво. 

 

 

Внимателно нанесете шлак метала с пръсти и леко загладете с фина, суха четка. Изчеткайте излишните парченца. Повърхността на вече готовия детайл силно ще наподобява текстурата и ефекта на гранит. И готово – вашата красива ваза с позлата скоро ще приюти красиво цвете. 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари