Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Чиния с алкохолни мастила

Днес ще ви представим лесен начин за декорация на стъклена чиния с помощта на алкохолни мастила, които ще й придадат невероятен ефект.

Необходими са Ви:

стъклена чиния;

- прозрачна гел паста;

- алкохолни мастила;

- разреждащ медиум за солвентни бои;

- лепило за шлак метал;

- шлак метал;

- брокат;

шпатула;

тампон с дръжка;

- четки.

 

Преди да започнете работа почистете добре чинията със спирт.

Ще работим изцяло върху гърба на чинията. Първата стъпка е да нанесете с четка еднофазен напукващ медиум. Нанасяйте само в едната посока без да връщате четката обратно. Изчакайте да изсъхне напълно.

С помощта на шпатула нанесете равен слой от гел пастата върху чинията. На места можете да сложите по-голямо или по-малко количество, за да създадете желания релеф. Изчакайте да изсъхне и да стане напълно прозрачна. Можете да ускорите процеса със сешоар.

 

Изберете си няколко цвята алкохолни мастила. Те са бързосъхнещи, полупрозрачни и перфектни за гладки повърхности. Излейте от всеки цвят в палитра, без да ги смесвате. Можете да добавите малко количество разреждащ медиум на спиртна основа, за да придадете повече прозрачност на мастилата. С тампонче нанесете от всеки цвят върху чинията. Изчакайте няколко минути да изсъхнат добре.

 

Намажете гърба на чинията с лепило за шлак метал и изчакайте да изсъхне. То ще стане напълно прозрачно, но ще остане лепкаво. Поръсете със сребърен брокат и го разнесете добре с четка. Брокатът ще се слее с мастилата и ще придаде допълнителен блясък. Отново намажете чинията с лепилото и изчакайте да изсъхне.
Поставете сребърни люспички шлак метал и ги разстелете с помощта на четка или тампон. Отстранете излишното количество с твърда четка. Вместо люспички може да използвате и шлак метал на листи.

 

Накрая запечатайте с лак на солвентна основа и с това проектът ви е завършен!

 

Ето още една идея за декорация. За да си направите този прекрасен часовник, използвайте същата техника. Като завършек просто нарисувайте цветя от горната страна на стъклената основа с универсален контур... и вижте какъв невероятен ефект се получава!

 

Всички необходими материали можете да откриете в 

"Идея - твоето място за творчество"

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари