Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Как да си направим ароматна восъчна плочка

Как да си направим ароматна восъчна плочка

 

Да си направите собствен ароматизатор е чудесен начин да освежите атмосферата вкъщи – доказано е, че приятните аромати помагат за релакс и повишаване на настроението. Освен това ще избегнете купуването на скъпи продукти от магазина, в които често присъстват не до там полезни за здравето вещества. Изработката на восъчни ароматизатори е приятно и креативно занимание, което дава възможността да експериментирате с любимите си аромати, но и да изработите екологично чист продукт.  В днешната ни среща ще ви покажем в няколко лесни стъпки как да си напарвате ухаеща восъчна плочка, която можете да използвате като ароматизатор, или да разтопите в арома лампа.  

 

Необходими материали

Соев восък

Ароматно масло 

Подходяща силиконова формичка

 

 

Разтопете малко количество соев восък на водна баня. Ако не разполагате с кухненска везна, с която да измерите точното количество, работете в съотношение 2:1 – тоест, разтопете две дози сухо вещество, нужни да запълнят силиконовата ви форма. 

 

 

Разтопете на водна баня, на слаб до умерен огън. Не допускайте течността да кипне. Когато восъкът е готов за изливане, ще стане леко прозрачен и гъст като сироп. 

 

 

Свалете от огъня и добавете избрания аромат. Колкото повече капки добавите, толкова по наситен аромат ще постигнете.

 

 

Разбъркайте внимателно и излейте течността в избраната формичка. Снет от топлината, восъкът започва да втвърдява сравнително бързо, така че работете не само стриктно и внимателно, но и сръчно.  

 

 

Тук е момента, ако желаете, да добавите допълнителна декорация – сухи цветя или дребни елементи. Оставете да изстине напълно, след което извадете от формите. Насладете се на красивото изделие, което направихте със собствените си ръце. Така приготвената восъчна плочка можете да използвате като ароматизатор, който да окачите в банята или да разтопите в арома лампа. 

 

 

 

 

 

  

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари