Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Рисуване с акварелни маркери и маскиращ гел за акварел

Рисуване с акварелни маркери и маскиращ гел за акварел

 

Често пъти сме казвали, че няма човек, който да не може да рисува, или да не може да се научи да рисува – особено, ако избере акварелната техника за своите първи опити. В днешната ни среща ще Ви покажем бърз, лесен и интересен начин как да направите красива илюстрация, като използвате акварелни маркери и маска за акварелни бои – а резултата със сигурност ще ви накара да се почувствате като истински маестро.

Необходими материали:

 

Акварелни маркери

Маскиращ гел

Четки с резервоар за вода

 

 

Най-напред, нарисувайте контура на детайла с мек  молив, като не натискате много върху хартията.

 

 

Нанесете маскиращия гел върху местата от картинката, където не желаете да има цвят. Оставете гела да изсъхне за около половин час.

 

 

Внесете цвета – нарисувайте отделни линии близо една до друга с акварелни маркери. Използвахме тъмно червено и кафяво, за да постигнем по-мек нюанс на червеното.

 

 

Смесете цветовете с акварелната четка. За предпочитане е да използвате по-малко количество вода.

 

 

Добавете малко акварелен маркер в пластмасова палитра – притиснете писеца така, че да остави следи. Смесете няколко цвята по този начин, за да постигнете нови нюанси.

 

 

Отново с помощта на акварелната четка добавете вода, за да направите цвета по светъл и по –течен. Оцветете стеблото с така разредения цвят. Добавете към рисунката малко допълнителен цвят за да направите сенки – кафявото или черното са добър вариант. Тук ще ви издадем една тайна – ако имате съмнение в какъв цвят да направите сенките си, винаги избирайте лилавото. Като неутрален цвят – нито топъл, нито студен, то винаги успява да хармонира с останалите цветове, независимо дали сте рисували повече в топлата или студената гама.

 

 

Отново смесете цветовете с акварелната четка.

 

 

След като акварелът е изсъхнал напълно, изтрийте маскиращия гел с върховете на пръстите си.

 

 

За финал, нарисувайте контурите на фигурата и дребните детайли с черен тънкописец.

И готово – вече имате свое собствено завършено живописно произведение – и не се оказа много трудно, нали?

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари