Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Рисуване върху порцелан

Рисуване върху порцелан

 

Рисуването върху стъкло и порцелан е красиво и  креативно занимание, подходящо както за деца, така и за по-големи почитатели на приложните изкуства. В тази ни блог-среща ще Ви покажем как бързо , но и лесно да изрисувате порцеланова чаша, която да превърнете в атрактивен и персонализиран подарък за любим човек.

Най-напред, трябва да подготвим за работа съда, който ще бъде декориран. Измийте добре с препарат и подсушете. Почистете допълнително с алкохол – върху повърхността не трябва да има никакви следи от мазнина или зацапвания, тъй като това ще попречи на прилепването на боите.

 

 

Очертайте контурите на желания детайл с маркер за стъкло и порцелан или универсален контур  – тази стъпка ще улесни прецизното нанасяне на боите върху стъклото и ще предотврати размазването на боя, особено, ако работите с по-течни бои. Оставете да изсъхне.

 

 

Нанесете желаните цветове върху рисунката – можете да използвате както бои за стъкло и порцелан, така и маркери за стъкло и порцелан. Изчакайте да изсъхне. Предстои да фиксирате цвета като изпечете вече изрисувания детайл – така ще заздравите допълнително боята и ще можете да миете готовия детайл.

 

Поставете съда в студена фурна и нагласете градусите спрямо указанията на боите, които сте използвали – обикновено, на 160 градуса, с време за печене между 30 и 90 минути, в зависимост  от големината на съда. Изчакайте да мине определеното време, изгасете фурната и оставете детайла да се охлади на затворена фурна. Така обработени, изрисуваните съдове търпят ръчно измиване, без агресивни абразиви. И, готово – вече имате страхотен декоративен съд, който да подарите или да ползвате в домакинството с настроение и усмивка.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари