Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Свещник от бижутерски бетон

Свещник от бижутерски бетон

 

След като усвоихме почти до съвършенство изливането на домашни свещи и сапуни, ни хрумна, че всъщност, можем да окомплектоваме създадените от нас прекрасни и ароматни изделия с ръчно изработен свещник. Със сигурност сте виждали атрактивни  бижута от бетон – е, ние решихме да си направим оригинален  свещник, който да приюти ръчно създадените от нас свещи. Процедурата е лесна, интересна и безкрайно забавна, нужните материали можете да намерите по-долу.

 

И така, какво е нужно за нашия проект:

Бетон за отливане на бижута

Малки декорации, изрязани от микропореста гума

Празна картонена опаковка от прясно мляко или сок

 

 

Изберете кутия от натурален сок или прясно мляко – те са ламинирани от вътрешната страна, което ще улесни отделянето на втвърдената отливка. Отбележете желания размер на бъдещия свещник, и срежете кутията два сантиметра над маркировката. Изрежете от микропореста гума детайлите, които ще украсяват бъдещия свещник. Можете да използвате макетен нож, или пък да срежете детайла с перфоратор за микропореста гума. Прикрепете с двойно лепящо  тиксо детайлите от вътрешната страна на кутията – не забравяйте, ако сте решили да направите надпис, да залепите буквите огледално.

 

 

Смесете нужното количество бетон с вода – примерна пропорция за смесване на бижутерския  бетон с вода е 100 гр. пудра към 30 мл. вода. Разбърквайте добре, за да се хомогенизира сместа, но не повече от две минути – бетонът съхне бързо, така че си осигурете достатъчно време да смесите и разбъркате,п реди да разлеете.  Излейте във вече подготвената форма от  картонена кутия.

 

 

Поставете в средата на все още съхнещия бетон метална формичка от чаена свещичка.  Оставете да изсъхне – поне 24 часа.

 

 

След това срежете с макетен нож кутията и извадете готовия детайл.  Отстранете и елементите за декорация – ще видите ясен отпечатък върху повърхността на Вашия свещник.

Преди първата употреба, оставете бетона да изсъхне поне 24 часа извън формата за отливки. Ако желаете, можете да декорирате с допълнително с акрилни бои или декупаж.

 

И готово – вече имате оригинален свещник за ръчно изработените от вас свещи!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари