Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Обемни букви от самосъхнеща глина

Обемни букви от самосъхнеща глина

 

Винаги е приятно, когато има повод за празнуване – рожден ден, сватба, кръщене.  Приятен акцент към неоценимия спомен, разбира се, е атрактивната украса – особено, когато е персонализирана и сътворена точно според вашия вкус, и, защо не – с вашите собствени ръце. В днешната ни среща ще ви покажем идея как бързо, лесно и красиво да си направите обемни букви от самосъхнеща глина, с които да украсите вашия специален ден по стилен и изискан начин.

 

Необходими материали

FIMO въздушна глина 500гр - бял

Акрилни бои

Лепило

Декоративни помпони

 

За да оформите всяка буква, първо намокрете ръцете си и омесете отделете нужното количество  самосъхнеща глина FIMO.  За да ви е по-лесно да оформите дебелината на на детайла, поставете топката глина между две равни по дебелина летви – или книги.  Разточете глината в така оформената рамка на квадратно парче с приблизителен размер 10 на 10 см.

 

 

 

Поставете върху вече разточената глина принтиран шаблон на буква. Срежете контурите с нож. За да постигнете равни и гладки ръбове, добре е да сте навлажнили острието преди да започнете да режете.

 

 

 

Режете на с къси движения, като държите ножа вертикално спрямо глината така, че ръбовете да са възможно най-прави.

 

 

Изгладете неравностите, ако има такива,  с помощта на пръстите си. Оформете долната част на буквата с широката част на ножа – или шпатула – така, че да е максимално гладка и равна, за да може буквата да стои изправена. Направете останалите букви по същия начин. Оставете да изсъхнат на стайна температура за едно денонощие. Обръщайте на различни страни така, че да изсъхнат равномерно от всички страни. След като буквите изсъхнат напълно, изгладете неравностите с помощта на фина шкурка.

 

 

Вече твърдата самосъхнеща глина може да бъде оцветена с акрилни бои. Изберете желаните цветове и нанесете с четка. 

 

 

По желание, след като боята изсъхне, залепете помпони върху буквите в различни цветове.  

И готово – вече имате своята уникална украса по случай специалния ви повод!

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари