Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Как да си направим ваза с дизайн на мидена черупка

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

Лятото е времето на красивите морски сувенири и декорации  от миди и раковини.  В следващите редове ви предлагаме идея как да направите красива ваза от полимерна глина с изящен дизайн на мидена черупка.

 

Необходими материали

Инструменти за моделиране Staedtler Fimo

FIMO полимерна глина SOFT 56гр – пустинен

FIMO полимерна глина SOFT 56гр – бял

 

За дизайна, който ви предлагаме, са необходими две блокчета полимерна глина FIMO. Ако искате вазата да има цветна преливка, изберете два желани цвята по ваш избор – например цветове бяло и пустинен.

 

 

За да направите цветния преход,  срежете по половин блокче от всеки цвят полимерна глина, с който ще работите, и разточете с акрилна точилка на парче, плътно около 3 мм. Срежете на триъгълни парчета.  След това поставете триъгълниците от двата цвята един до друг, така че отново да оформите правоъгълник. Прегънете глината така, че съответните цветове да се допрат един до друг и отново разточете. Прегъвайте и разточвайте, докато постигнете плавен преход между нюансите. Принтирайте дизайн на мидена черупка и отрежете от хартията – това ще е вашия шаблон, по който да оформите вазата. Сложете върху вече разточената глина и отрежете по контура с макетен нож.

 

 

След като сте премахнали излишната глина, повторете контурите на мидената черупка с професионален инструмент за глина – в краен случай, с клечка за зъби, като с лек натиск оформите релефа на мидата.  Махнете хартиения шаблон. Скулптирайте релефа на мидената черупка с малко по-силен натиск на инструмента. Повторете същите стъпки и върху втория лист разточена полимерна глина.

 

 

Изплакнете и почистете добре обикновен стъклен  буркан. Внимателно поставете двете мидени черупки успоредно една на друга около стъклото. Притиснете двата края на мидата заедно. Втвърдете вашата мидена ваза в домашната фурна при температура 110 градуса за половин час.

 

 

Оставете всичко да изстине добре. Вече можете да напълните вазата си с красиви цветя.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари