Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Обеци от полимерна глина в неонови цветове

Обеци от полимерна глина в неонови цветове

polymer clay earrings

 

Кога, ако не през лятото, е най-подходящия момент за ефектни бижута в искрящи  цветове – особено, ако са ръчно изработени, защо не – от самите Вас. В следващите редове ще ви покажем идея за обеци с умопомрачителен неонов ефект, с които ще направите впечатление навсякъде – и в плажа, и в дискотеката.

 

Необходими материали:

 

Инструменти за моделиране

Полимерна глина  FIMO SOFT  - черен

Полимерна глина  FIMO ЕFECT  – флуоресцентен

Полимерна глина  FIMO ЕFECT  - неон жълт

Полимерна глина  FIMO ЕFECT  - неон  зелен

Полимерна глина  FIMO ЕFECT  - неон  оранж

Полимерна глина  FIMO SOFT  – бял

 

Разточете половин блокче черно FIMO SOFT  с помощта на акрилна точилка – или на инструментите за моделиране.  След това нарежете малки парченца от избраните неонови цветове глина.  Подредете малките цветни късчета върху  черната глина така, че да се застъпват на места. Особено оригинален ефект ще постигнете, ако добавите и малки парчета от флуорисцентна глина. 

 

choose polymer clay colors

 

Поставете върху така аранжираната повърхност парче восъчна хартия или фолио и отново разточете с лек натиск. Ако прецените, че дизайнът има нужда от още цвят, това е момента в който да добавите нови трохи глина. И пак да разточите.  

 

roll over arranged pieces of clay

 

Така оцветеното парче поставете върху хартия за печене и изрежете формата на обеците. За ваше улеснение, можете да нарисувате шаблона върху парче хартия, да наложите отгоре и да оформите желаната форма по прецизно.  Можете да ползвате и формички за изрязване с печат или домакински формички за сладки.

 

choose the pattern of the earring

 

Разточете една част от FIMO ефект неоново жълто.  Отрежете кръгчета с помощта на формичка или скалпел – по лесно ще ви бъде да използвате да използвате формичка за изрязване.  Поставете вече готовите детайли върху хартия за печене и втвърдете във фурната за 30 минути при 230 градуса.

 

form a circle of yellow neon clay

 

След като детайлите изстинат, изстиване, закрепете кръга и висулката заедно. Можете да използвате халка или бижутерска тел. Залепете основа за обеца към жълтия кръг с помощта на секундно лепило. 

 

assemble together the earring elements

 

И готово – вашите разкошни, напълно уникални обеци са готови – и ще сияят в тъмното, което със сигурност няма да ви остави незабелязани.

 

glowing in a dark earrings

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари