Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
  • RON
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Домашен сапун с релефен печат

Домашен сапун с релефен печат

Soaps with relief

 

Любима наша техника е изработването на сапуни с техниката Разтопи и излей, и се радваме, че много от Вас също харесват това занимание. Ние пък, от своя страна, обичаме да експериментираме, и с истинско удоволствие споделяме идеи с вас. В тази ни среща ще Ви подхвърлим идея как бързо и лесно да си направите красиво сапунче не само оцветено и декорирано според вашите предпочитания, но и с релефен печат.

 

В стъпките по-долу ще проследим как се случва магията.

Необходими материали:

Бяла база за сапун

Течен оцветител за сапун

Силиконова форма

Силиконови печати

Ароматно масло - по желание

Канап

Шило

Денатуриран спирт

 

measure soap base

 

Отделете желаното количество сапунена база и нарежете на кубчета, приблизително 2х2 см. Можете да разтопите както на водна баня, така и в микровълновата фурна на пълна мощност – добре е в този случай да разбърквате базата през около трийсет секунди, за да подпомогнете по-бързото разтапяне и да предотвратите кипването. Готовата за ароматизиране и декориране разтопена база ще прилича на гъст сироп. Разбира се, използвайте домакински ръкавици, за да не се изгорите – базата се нагрява много силно.

 

 

place a silicone stamp in to the mold

 

Измийте силиконовата форма и напръскайте със спирт. Оставете да се изпари. Поставете силиконов печат с релефа нагоре и се уверете, че е прилепнал добре към дъното на силиконовата форма. Добавете капка течен оцветител в разтопената база – не повече от 5%. Имайте предвид, че оцветителите са много силно концентрирани. Ако искате да получите по-пастелни нюанси на бъдещото сапунче, топнете дървена клечка в оцветителя и разбъркайте във все още течната база. Така подготвената база излейте внимателно и бавно в силиконовата форма, като внимавате да не разместите печата.

 

spray with rubbing alcohol

 

Отстранете въздушните мехурчета, ако има такива, като напръскате с алкохол. Подгответе различно оцветени сапунени бази и различни печати. Оставете сапуна да се втвърди за три часа.

 

jently remove silicone stamp

 

След като сапунчетата са окончателно втвърдени, внимателно извадете от силиконовата форма. Отстранете внимателно махнете печата с пинсета, внимавайте да не нараните повърхността на сапунчето.

 

След като сапунчетата са окончателно втвърдени, внимателно извадете от силиконовата форма. Отстранете внимателно махнете печата с пинсета, внимавайте да не нараните повърхността на сапунчето.

 

По желание, можете да пробиете дупчица в сапунчето и да закачите на конопено въженце.

 

soaps with relief

 

И, готово – вече си имате сапунче с релеф с дизайн на любимия печат.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари