Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
  • RON
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Дървена коледна играчка с кадифени пудри и 3D релеф

Дървена коледна играчка с кадифени пудри и 3D релеф

Необходими продукти:

Коледна фигурка дървена - Пингвин

3D лак 40мл 

Лепило маркер glue pen

3D паста за релеф снежни кристали

Кадифени пудри

 

Късното лято все още ни радва с топлите си дни, но ние знаем, че септември е време, в което е хубаво да започнем да се подготвяме отрано за коледни подаръци и декорации. В днешната ни среща ще Ви покажем как да направите красива играчка за елха, като използваме някои от най-новите и атрактивни като краен ефект продукти на Pentart. Ще декорираме дървена фигурка, на която ще придадем интересни текстури и релеф. Оцветете играчката с акрилна боя. След като изсъхне, е време да пристъпите към изграждането на текстурите и декорациите. 

Ще използваме един наш любим продукт на Pentart - 3D лак. Лакът е на водна основа, и след изсъхване придава силно гланцов и обемен ефект на покритата повърхност, която след изсъхване става водоустойчива. Лакът е изключително подходящ за изработката на бижута. В нашия случай, ние ще подчертаем лицето на пингвинчето – като нанасяте лака, нанасяйте от края на детайла към центъра и оставете да изсъхне добре. Финия накрайник на тубичката позволява изключително прецизно нанасяне на продукта.  Ще получите гладка повърхност, която при допир ще изглежда като прозрачна пластмаса.

След това ще направим акцент върху шапката на пингвинчето с още един интересен продукт на Пентарт - 3D паста за релеф снежни кристали. Пастата е гъста и изсъхва до прозрачно. Блестящите частици, които съдържа, придават на декорираната повърхност замъглен или заскрежен ефект в зависимост от цвета на основата. Ние ще имитираме именно заскрежен ефект върху бялата част от шапката на играчката. С пастата можете да работите и през шаблон, както и върху стъклени повърхности, не е необходимо да лакирате след изсъхване.  

В днешната ни среща ще се възползваме да Ви представим  нов и интересен продукт на Pentart, който е на път да се превърне в наш фаворит – Лепилото-маркер. Най-общо казано, продуктът представлява маркер с пълнител лепило на водна основа, което след изсъхване запазва лепливостта си. Заради това е изключително подходящо за нанасяне и фиксиране на фини продукти като кадифени пудри, блестящи частици, брокат или шлак-метал.  Тънкия писец позволява оформянето на изключително прецизни детайли, както и работа върху много малки повърхности. Ние ще използваме маркера в съчетание с кадифените пудри на Pentart, за да придадем велурен ефект на шала и шапката на пингвина. Преди първата употреба на маркера напомпайте няколко пъти писеца, за да напоите тампона, след което внимателно нанесете върху детайла. Докато е мокро, лепилото е синьо на цвят, за да може да се забелязва върху всякакви повърхности, но ще изсъхне до напълно прозрачно и леко лепкаво.

Поръсете обилно желания цвят кадифена пудра и леко притиснете с пръсти. Фините текстилни частици ще прилепнат плътно, а на докосване ще наподобяват велур.

И, ето че вече имате първата, създадена лично от Вас, играчка за коледната елха..    

 

  

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари