Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Приказна кутия със зимен мотив

Приказна кутия със зимен мотив

 

Днес ще Ви покажем как да декорирате красива кутия, която да превърнете в красив акцент към вашия подарък за любим човек. 

 

 

Необходими материали:

Дървена кутия с метална закопчалка

Пасти DELUXE металик

Акрилен грунд 

Акрилна боя - titanium white

Гел с брокат фосфоресциращ

Пудра Velvet кадифе - бяла

 

Ще използваме и комбинираме различни продукти с наистина зашеметяващ ефект. В тази ни статия ще повдигнем лекичко завесата  пред някои от най-новите проудкти на Pentart– страхотните и изискани пасти Deluxe.  Ние от ИДЕЯ ХОБИ вече сме обзети от коледно настроение, решихме темата, по която да работим днес, да е именно с приказна, зимна, коледна тематика.  И така, нека да започваме! Ще се постараем да направим приказка!

 

 

Както винаги, първата стъпка, с която започваме, е нанасянето на слой акрилен грунд. Това е  основата, която ни позволява да нанесем равномерно и икономично продуктите, с които ще изграждаме техниката, по която работим. Нанасяйте с мека четка, по посока на дървесната жилка – така продуктът ще попие още по-добре. Акрилният грунд съхне за около три часа. Ако желаете, след като слоя изсъхне, можете да полирате с шкурка – по този начин постигате максимално гладка повърхност, която позволява  още по-добра покривност на продуктите, които ще се нанасят отгоре. Грундираме   цялата кутия. 

 

 

След като слоя изсъхне, върху капачето на кутията нанасяме слой бяла акрилна боя . Тя е основата за декупажа, който ще направим малко по-късно.  Изчакайте да изсъхне. Следващия продукт, който ще използваме за нашата приказна кутия, са така дългоочакваните металикови пасти  Deluxe. 

 

 

Пастите Deluxe са гъсти продукти на водна основа, с наситен металиков пигмент. След изсъхване, повърхностите имат деликатен, леко релефен и зърнист ефект.  Подходящи са за декориране на всякакви повърхности, и не е необходимо да бъдат допълнително лакирани. Могат да се обработват с шкурка, също така, са  отлични за работа с шаблони. Нанасят се по всякакъв начин – с шпатула, четка, дунапренен тампон... Точно с тези прекрасни продукти ще декорираме основата на нашата кутия. 

 

 

Избрахме цветове трюфел, шампанско, синя лагуна и изумрудено зелено. Смесвайте и преливайте смело цветовете! Ще видите как върху грундираната и обработена с шкурка повърхност пастите се нанасят с лекота. На места добавихме съвсем малко  паста Deluxe в цвят антрацит – по този начин подсилихме  дълбочината на така постигнатите нюанси. С четка нанесохме и върху обкова на кутията - панти и закопчалка. След изсъхване за около три часа – финия, зърнист ефект ясно изпъква.  Ако ако искате да приглушите интензитета на цветовете, можете леко да полирате с шкурка. 

 

 

Следващата стъпка от нашата работа е да направим декупаж върху капака. Ние избрахме салфетка с приказен, зимен мотив. Нанасяме слой декупажно лепило и лак върху капачето и внимателнозалепяме салфетката отгоре. С още един слой от лепилото заглаждаме гънки и въздушни мехурчета, ако има такива. 

 

 

Ще декорираме основата на кутията с нежни, релефни изображенияна снежинки, които ще направим през с шаблон. Желателно е при работа с шаблони да фиксирате избрания детайл със спрей-лепило за шаблони. Лепилото пречи на материала, който нанасяте през шаблона да се размаже, а самото лепило не оставя следа върху декорираната повърхност.  Направихме декорация с красиви релефни снежинки паста Deluxe в цвят перла – работихме както върху основата на кутията, така и около изображението на капачето. Тук е мястото да отбележим, че Deluxe -пастите са отлични за работа с шаблони с много фини детайли. За още по - артистичен ефект на нашата приказна коледна кутия, добавихме още един изключително интересен продукт на Pentart – фосфоресциращ гел с брокат . Цвета, който избрахме, е сребрист – след изсъхване, гелът е полупрозрачен, а на дневна светлина се виждат съвсем деликатно брокатените частици. В тъмно помещение, детайлите, напавени с този продукт, се открояват съвсем видимо и ясно в тъмнината! 

 

 

 

Придадохме допълнителна текстура на полярните животинки, като използвахме кадифена пудра. За целта, нанесохме тънък слой декупажно лепило върху изображението и поръсихме обилно от кадифена пудра в бял цвят. Притиснахме леко с пръсти и почистихме излишното количество. Пудрата прилепва върху леко леплива повърхност и създава изящен, леко релефен велурен ефект. Така подчертахме пухкавия ефект на красивите животинки. За финал, с шпатула и паста Deluxe в цвят трюфел оформете рамка около ръбовете на капака.  И нашата красива, зимна, приказна кутийка вече е готова да приюти вълшебния подарък за любим човек. А когато я оставите на тъмно, тя ще сияе в мрака с нежна и деликатна светлина. 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари