Валута
BGN
  • BGN
  • EUR
  • RON
Език
Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Стиймпънк-кутия с релефен детайл от епоксидна смола

Стиймпънк-кутия с релефен детайл от епоксидна смола

В днешната ни среща ще Ви покажем как да изработите красива кутия с техниката миксмедия. Ще покажем интересни продукти, които, освен, че са лесно приложими, винаги ще придадат атрактивен ефект на Вашия проект. 

Необходими материали:

Дървена кутия с метална закопчалка

Двукомпонентна епоксидна смола Fil Cristal

Елементи от бирен картон - Зъбни колела

3D Decor Pen 30 мл - червено медно 

Боя за декорация Metal Matte

Лазур за дърво 80мл - кестен

Паста Deluxe металик-шампанско

За нашия проект избрахме винаги актуалния стиймпънк- стил, който не излиза от актуалност.

Избрахме да декорираме кутия с ясно изразена дървесна жилка. Първата стъпка от нашия проект е да нанесем слой лазур. както винаги сме подчертавали, харесваме да работим с този продукт – лазурите едновременно подхранват, но и защитават дървото, като подчертават естествената дървесна шарка по изключително красив начин. Желателно е да нанасяте продукта по посока на жилката. Ще забележите, че продуктът попива и изсъхва изключително бързо върху дървото, а обработената повърхност е матова, и отлична основа за изграждане на ред приложни техники. 

След изсъхване, повърхността не е нужно да се лакира. Следващата ни стъпка е да очертаем дизайн върху кутията, който малко по късно ще превърнем в централен елемент от нашата стиймпънк декорация. Очертайте желаната форма с 3D décor pen. Ще забележите, че с този продукт можете да направите очертание с ясно релеф. Ефектът е търсен – по този начин си осигурихме ясно очертан контур, в който малко по-късно да направим отливка със смола. 

Докато изчакваме контура да изсъхне, ще обработим следващите елементи от нашия проект. Ще използваме изключително ефектните пасти Deluxe на Pentart. Подходящи за употреба върху гладки и порести повърхности, след изсъхване създават металикова, леко зърниста повърхност. Ще декорираме елементи от бирен картон в стиймпънк стил – зъбни колела с различни дизайни. Цветовете на пастите могат да се смесват – нанасяме с четка и смело преливаме цветовете, за да постигнем ефект на леко корозирала, метална повърхност. 

Във вече очертания дизайн ще нанесем боя от серията декор метал мат. 

Ще направим частичен декупаж с отново в стиймпънк дизайни. 

По желание, можем да аранжираме и по-обемни детайли върху вече изсъхналата повърхност – тях ще залепим с универсално лепило. 

Ще подчертаем с вакс-паста – елементите ще изпъкнат много красиво, ваксите подчертават изпъкналите повърхности в дадени продукт. След изсъхване на отделните слоеве, е време да използваме звездата на нашия проект – а именно, Двукомпонентна епоксидна смола Fil Cristal. Продуктът е подходящ за създаване на отливки с дебелина от 2мм до 3cм. Материалът е прозрачен и е подходящ както за изработка на бижута, така и за покритие на различни повърхности. Точно това ще направим и ние – ще излеем смола във вече оформен дизайн. 

Смолата се смесва в съотношение 10:6 – тоест, 100 грама от компонент А се смесват със 60 грама от компонент Б.

Добре разбъркайте двата компонента. При смесването на смолата не се получават въздушни мехурчета.

Разливаме внимателно върху очертания дизайн. смолата е само нивелираща се – ще заеме нужното й място. Можете допълнително да разстелете с шпатула.Смолата ще втвърди окончателно за 24 часа, а обработения детайл ще бъде с леко изпъкнала, силно гланцова повърхност. 

След едно денонощие вече можете да се насладите напълно на резултата от красивата си работа – ето как вече имате красиво декорирана кутия, подходяща за акцент в интериора на дома Ви, така и за атрактивна опаковка за подарък на любим човек.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари