Количка

0 артикула
Facebook icon
Instagram icon BG
Pinterest icon
Вижте всички статии

Как да декорираме детска масичка

 

 

За тази седмичния ни урок по креативност решихме да изберем проект, с който да зарадваме най-малките почитатели на приложните изкуства. Днес ще Ви покажем как бързо и лесно да декорирате детска масичка, като използваме случая да Ви представим най-новата серия продукти за деца, а именно – детските столчета и масичка с бранд ИДЕЯ ХОБИ. Освен като чисто функционални мебели, сладурестите  детски столчета са прекрасен подарък, който ще насърчи творческото мислене на Вашия малчуган, докато решава по какъв начин да декорира избрания мотив. Не на последно място – забавлението и за деца и възрастни е гарантирано, докато си играят с четки и боички. 

 

Необходими материали

 

 

Дървена масичка - Цвете

 

Акрилен грунд

 

Decor Soft - Бебешко розов

 

Decor Soft - Жълт

 

 

Decor Soft - Гланц лак

 

 

И така, да запретваме ръкави и да започваме да творим!

 

 

Ще декорираме нашия проект с боите от серията Décor Soft, които са специално разработени за мебели. Боите от са на водна основа, без мирис и неприятен аромат, което ги прави отлични за работа с деца. Ще се спрем на правилната последователност от стъпки така, че да пресътворим нашия проект по максимално професионален начин. Базата, с която започваме изграждането на каквато и да било приложна техника, е нанасянето на акрилен грунд. Както винаги подчертаваме, не пренебрегвайте тази фаза от работата си – грундът подготвя основата за декориране така, че боите, които ще се градят отгоре, да се нанесат максимално гладко и равномерно.

 

 

След като сме изчакали грунда да изсъхне, е време да започнем същинското декориране на проекта. Както ще забележите, мотивите на столчетата и масичката са изработени така, че оцветяването им наистина се превръща в лесна детска игра. Започнете нанасянето на желания тон боя със синтетична мека четка. Синтетичният косъм винаги е предпочитаният избор при нанасянето на акрилни бои, тъй като осигурява гладка и равномерна следа от мазването. 

 

 

Изчакайте първия слой боя да изсъхне добре. За да си осигурите траен и наситен цвят, нанесете още един слой боя. Повърхностите, обработени с боите от серията Soft, са изключително лесни за изшкурване. По този начин ще си осигурите още по - гладка и равномерна повърхност. След  като сте  оцветили столчето така, както ви се харесва, желателно е да нанесете слой защитен лак. Към серията се предлагат и два варианта лак – матов:

 

 

и гланцов

 

 

Изберете варианта на лак в зависимост от крайния ефект, който желаете да постигнете, като имате предвид, че матовия лак леко приглушава интензитета на цветовете, а гланцовия ги подчертава и ги прави малко по-ярки и блестящи.
И готово – вече си имате напълно функционална  детска мебел столче, с приятен бонус - декорирана лично от Вас или заедно с Вашето дете. 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари