Количка

0 артикула
Вижте всички статии

Детска кутия с ягоди

 

Необходими материали

 

Кутия - натюрморт

 

Моделираща паста

 

Акрилна боя - ябълковозелена

 

 

Акрилна боя - зелен гланц

 

Комплект акрилни бои

 

 

Универсален контур

 

 

 

 

Инструкции

 

Днес ще предложим на Вашето внимание бърз, лесен и забавен вариант за декорация, който можете да изработите заедно с Вашите деца. Както ние от Идея Хоби обичаме да казваме – няма нищо по-прекрасно от това да изпоцапаме ръцете си, докато създаваме нещо красиво, а още по-прекрасно е, когато си осигуряваме два часа споделено време заедно с децата си. 

За нашия проект избрахме дървена кутийка с весел, детски дизайн на капачето, която ще пресътворим в истинска кутия за горски феи.  

Основен акцент в нашия рпоект ще бъде атрактивния релеф, наподобяващ горски мъх, който ще постигнечм с леката моделираща паста на Pentart. 

Нанасяме от пастата върху страните на кутията с шпатула и заглаждаме добре. Ще забележите, че тази паста се нанася изключително гладко. След като изсъхне, тя ще остане гъвкава и ще запази формата си.  Дори нанесена на плътен слой, пастата няма да се напука. Това й качество я прави отлична за работа с молдове – след изсъхване, отлетите детайли ще запазят гъвкавата си и гладка тектсура. 

(Повече за моделиращата паста можете да видите ТУК)|

За нашия проект ние искаме да скулптрираме релеф, който да изглежда рошав като горски мъх. Върху моделиращата паста можем да използваме различни инструменти, с които да придадем релеф – шпатула за ефект дърво...

или парче дантела, което да притиснем в още мократа паста

След изсъхване на пастата ще сме получили желания ефект – несиметричния, поразрошен релеф на госрски мъх, какъвто е и търсения от нас ефект.

Докато изчаквате да изсъхне пастата, оцветете ягодите върху капачето на кутията.

Вече изсъхналата моделираща паста ще оцветим с тъмнозелена акрилна боя. С помощта на техниката „суха четка“ ще нанесем върху релефа по светъл тон зелено боя – по този начин ще постигнем текстурата и цвета на мъх.  

Ще направим акценти с универсален контур.

Като финален щрих, ще подчертаем ягодите върху капака с 3Д лак. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари