Меню
Профил
Език
Вижте всички статии

Ръчно рисуван копринен шал

Ръчно рисуван копринен шал

Необходими са Ви:

- копринен шал;

- бои за коприна Pentart;

- контури за коприна Pentart;

- маскираща течност за коприна;

- накрайник за контур Stamperia;

- медиум-гел за бои за коприна;

- изчезващи меркери за коприна;

четка;

- рамка и кабърчета за коприна.

 

 

Първо изпъваме шала на рамката с помощта на кабърчетата. След това очертаваме с изчезващите маркери контурите на избраните елементи. За да получим светли очертания/контури, а и за да не се смесят различните цветове, внимателно повтаряме контурите с маскиращата течност за коприна. При изпиране тя ще изчезне и ще остане контур с цвета на шала.

 

След като маскиращата течност е изсъхнала напълно, можем да започнем с оцветяването. Когато искаме боите да се прелеят нанасяне директно с четката. А ако желаем да има граница между различните цветове е необходимо да прибавим към боята медиум-гел за коприна. Той сгъстява боята и ако желаем дори можем да я нанесем и със шаблон, без тя да се разлее по коприната.

 

Накрая остава да ненесем перлен контур, където желаем да направим акцент. За да нанесем по тънка линия използваме накрайник за контур. Познаваме, че е изсъхнал по това, че става плосък.

 

Необходимо е да изгладим през хартия за печене, за да фиксираме боите. След това остава да изперем шала, за да отстраним маскиращата течност и сме готови! Вече имаме красив ръчно изработен шал!

 

Всички необходими материали можете да откриете в 

"Идея - твоето място за творчество"

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари