Меню
Профил
Език

Оформяне на поръчка, доставка, плащане

Как и защо да се регистрирам?
 Регистрацията в www.ideahobby.bg  може да направите от меню Регистрация в горния ляв ъгъл на всяка страница на сайта. Моля, попълнете всички полета, отбелязани със звездичка *. Регистрацията може да направите преди да започнете с пазаруването или след като изберете продуктите във Вашата количка и преминете към страницата/екрана за финализиране на поръчката. За да пазарувате в нашия он-лайн магазин, не е необходимо да имате регистрация, но за Ваше улеснение Ви препоръчваме да я направите, за да се възползвате от всички удобства и функционалности на сайта при следващото Ви посещение. Също така Ви препоръчваме, в процеса на правене на Вашата регистрация, да се абонирате за нашия e-mail бюлетин Промоции и отстъпки, за да бъдете своевременно информирани за всички наши специални предложения, намаления, сезонни разпродажби, нови продукти, актуални колекции, както и блог-статии и видеа с идеи и насоки за Вашето творческо вдъхновение.

 

Как да пазарувам?
 - Изберете продукта който желаете, като използвате главните менюта с категориите и подкатегориите, в които продуктите са разпределени по вид, предназначение, приложни техники, брандове и/или теми.
 - За да поръчате 1 брой от съответния продукт, натиснете бутон Добави в количка. За да поръчате по-голямо количество от 1 брой, моля влезте в продукта и изберете количеството, което желаете, след което натиснете бутон Добави в количка.
 - След като приключите с избора на продуктите които желаете, от меню Количка /в горната дясна част на всяка страница на сайта/, можете да преминете към страницата за финализиране на Вашата поръчка, като изберете удобния за Вас метод на плащане и метод на доставка.
 - Завършете Вашата поръчка като натиснете бутона Финализирай поръчката, като преди това не пропускайте да маркирате чекбокс бутона Съгласен съм с условията на сайта. Ако поръчката е финализирана успешно, на екрана ще се появи надпис: Благодаря! Вашата поръчка е приета успешно., както и ще получите автоматичен e-mail от нас в потвърждение на това.
 Уважаеми клиенти, моля да имате предвид, че минималната стойност за поръчка е 12 лв.


Каква ще бъде цената на доставката?
Безплатна доставка до офис на куриерска фирма или адрес на клиента, за всички поръчки над 100 лв.

Във всички останали случаи, цената на куриерската услуга е за сметка на клиента и зависи от теглото и обема на поръчаните стоки, както и от това дали е посочен адрес за получаване или офис на куриерската фирма. Точният размер на дължимата от Вас сума за куриерската услуга ще можете да видите на екрана за финализиране на Вашата поръчка, след като сте избрали предпочитания от Вас Метод на плащане и Метод на доставка. В случай на избран метод на доставка с куриерска фирма Спиди, моля имайте предвид, че се начислява такса наложен платеж в размер на 0,60лв (освен в случаите на безплатна доставка), която не се визузлизира при финализиране на поръчката. Тъй като знаем, че за Вас, нашият клиент, е важно цената на доставката да бъде възможно най-ниска, поръчвайки от нашия он-лайн магазин, Вие ще ползвате значителни отстъпка от базовата цена на куриерите Еконт Експрес и Спиди, поради факта, че сме техни интегрирани партньори.


Как да платя поръчаните от мен стоки?
Направените на сайта www.ideahobby.bg поръчки, се заплащат по някой от следните 4 възможни метода, който трябва да изберете на страницата за финализиране на Вашата поръчка:
- с наложен платеж - при получаване на стоките чрез Пощенски паричен превод, заплащате стойността на Вашата поръчка заедно с цената на куриерската услуга на представителя на куриерската фирма;
- картово плащане - чрез дебитни карти, издадени чрез системата за разплащане Борика или кредитни карти Visa, Mastercard или Diners Club в момента на финализиране на поръчката. Повече информация за защита на личните Ви данни можете да прочетете от меню Политика за поверителност;
- PayPal система за разплащане – при финализиране на поръчката, можете да изберете този метод на плащане, в случай, че имате PayPal account;
- банков превод – чрез банков трансфер на основание издадена от нас фактура. В този случай е необходимо първо да направите превода по банков път, след като получите фактурата и потвърждение от нас, че поръчката Ви е готова за изпращане. Веднага след като получим превода, изпращаме поръчката към Вас.


След колко време ще получа поръчката си?
Ние, от ИДЕЯ ХОБИ, се отнасяме с грижа и отговорност към всяка поръчка от Вас, нашият Клиент. Затова за нас е важно да обработим и изпратим Вашата поръчка възможно най-бързо. Обичайното време за това е от 1 до 3 работни дни, след деня на получаването ѝ, а денят за доставка до Вас е следващият работен ден след деня на изпращане /с изключение на населените места, които се обслужват от избрания от Вас куриер по специален график/.
Важна част от нашата практика е да Ви информираме своевременно на посочения от Вас телефон за статуса на поръчката и в кой ден ще я изпратим към Вас. Ако не се свържем с Вас на посочения телефон най-късно на следващия работен ден, след като сте направили поръчката, това означава, че вероятно е възникнал проблем при финализирането ѝ и ние не сме я получили или че сте посочили грешен телефонен номер във Вашите данни. В този случай, моля свържете се с нас на тел. 0887460763 за повече информация.


Как мога да направя рекламация, ако има някакъв проблем със стоките от моята поръчка?
Рекламация може да направите от меню Рекламации в долната част на всяка страница на сайта /bottom menu/, откъдето можете да се запознаете в детайли, в кои случаи можете да предявите рекламация и да попълните приложената форма.
Важно!
Уважаеми клиенти, най-учтиво Ви молим, когато приемате поръчката си от куриера, винаги да оглеждате целостта на транспортната опаковка и ако забележите нарушения, непременно да поискате да бъдат описани в протокол в 2 екземпляра от куриера на място - това е тяхно право и задължение. Това е изцяло във Ваш интерес, тъй като, в случай че има щети по стоките вследствие на транспортирането, то отговорността е на куриерската фирма и тя ще може да приеме рекламацията Ви, само ако проблемът е констатиран в момента на приемането на пратката. Нещо повече, съгласно правилата на куриерската фирма, Вие имате право и дори е желателно в присъствието на куриера да отворите пратката и след като се убедите в нейния добър вид, да заплатите дължимата сума.

 

Как мога да поискам издаване на фактура или други специални изисквания, ако имам такива?
Фактура можете да поискате за всяка Ваша поръчка, независимо дали сте частно лице или желаете да бъде издадена на името на регистрирана фирма, учебно заведение или друг вид предприятие, като за целта е нужно да посочите фирмените детайли в регистрацията си или на екрана за финализиране на поръчката.
В случай, че имате други специални изисквания, можете да ги опишете на екрана за финализиране на поръчката, в полето за Специални инструкции, което ще се появи след като маркирате чекбокс бутона Специални инструкции.


За всякакви въпроси свързани с он-лайн магазина ни, не се колебайте да се обадите на тел. +359887460763 или да ни пишете на sales@ideahobby.bg.

 

ИДЕЯ ХОБИ Ви желае приятно пазаруване!